Recension: Jetstream Sport

Jetstream Sport är en av många varianter i Jetstream serien från Uniball. Den har en smalare och “sportigare” look än de andra pennorna i serien. Det är också den vanligaste och billigaste varianten och ganska lätt att få tag på i Sverige. Sport är en klickpenna som är gjord i plast och väldigt lätt, greppet är tjockare och i gummi. Det är en billig penna som också känns billig, trots det verkar plasten tålig. Det kan vara lite svårt att hitta rätt vinkel när man skriver, den är då skräpig och skramlar . I rätt vinkel däremot blir det en skön och mjuk skrivupplevelse.

Bläcket

Det som skiljer Jetstream från övriga kulpennor är bläcket. Traditionella kulspetspennor har ett trögflytande bläck som gör att man måste trycka hårt mot pappret för att skriva och det klumpar sig gärna. Jetstream använder sig istället av ett hybrid-bläck med extra pigment. Det ger en mörkare färg och pennan flyter fram på pappret utan att man behöver trycka så hårt. Bläcket torkar nästan direkt vilket gör det väldigt lämpligt för vänsterhänta. Dessutom bleknar det inte, är vattenfast och väldigt svårt att få bort från pappret. Bläcket är arkivbeständigt efter ISO 14145–2 och finns i flera olika färger. Det funkar även bra på lite tjockare och glansiga papper som kvitton eller reklamblad.

Jetstream Sport i en Mnemosyne från Komadori.se

Sammanfattning

Jetstream Sport är en tålig och bra vardagspenna till en billig peng. Tyvärr är den ful och plastig, men bläcket är väldigt bra. Skrivupplevelsen är ett stort kliv upp från vanliga kulspetspennor.

Gudmundson sammanfattar sina tester med följande resultat: refillen 8, huset 3.

Finns att köpa hos Penstore eller de flesta bokhandlare.

Hårdtestning av Jetstream hos Gudmundson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *