Recension: Graf von Faber-Castell Guilloche Colours Blyerts

Denna blyertspenna ingår i serien colours där det även finns reservoarpenna, anteckningsbok, kulspetspenna, pennfodral, plånbok, nyckelring och extra blyerts till Perfect Pencil. 

Graf von Faber-Castell Guilloche blyertspenna med fokus på emblemet högst upp.

Pennan är rund och gjord av äkta cederträ från Kalifornien. Färgen är elektriskt rosa. Graf von Faber-Castell är tryckt i vitt på pennan och på toppen av pennan finns deras emblem. Det ser ut att vara en komplicerad tillverkningsprocess för att få till de två nyanserna av rosa med guillochering. Grafiten sägs vara av hårdheten B, men jag tycker den mer påminner om vanlig HB. Den är något tjockare än en vanlig skolblyerts och luktar gott när man vässat den. 

Graf von Faber-Castell Guilloche blyertspenna med fokus på texten på sidan.

Sammanfattning

Guillocheringen är snygg men det blir lite obekvämt vid längre skrivsessioner. Snygg lyxig penna till utseendet och pris, men alldaglig vid användning. Bra ”uthållighet” på spetsen gör att man inte behöver vässa så ofta. Speciellt om du använder en ”long-point”. Priset är £15 för ett 3-pack och inte värt pengarna tycker jag. Det blir ca 56 kr/penna. Finns ofantligt med likvärdiga och bättre blyerts till ett betydligt lägre pris. 

Jag fick min i en prenumeration från Neros Notes där blyertspennan finns i rosa, turkos och orange. 

Faber Castell Guilloche – Pack of Three – Nero’s Notes

Övriga färger och sortiment hittar jag bara på Cult Pens. 

Graf von Faber-Castell Colours | Cult Pens

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *