Recension: Blackwing Pearl

När jag började intressera mig för blyertspennor var det Blackwing av Palomino som syntes och pratades om mest. Blackwing verkar ha nått kultstatus bland blyertsnördar. Jag skulle säga att det är blyertspennornas motsvarighet till Field Notes. Utseendet skiljer sig från andra blyertspennor och det är framförallt designen av stödhylsa och sudd som utmärker sig. Blackwing finns i tre standardmodeller, Blackwing, Blackwing 602 samt Blackwing Pearl. Förutom färg på penna och stödhylsa så skiljer sig även hårdheten på blyertsstiftet. Utöver ordinarie sortiment så släpps det specialversioner 4 ggr/år. Jag har testat Blackwing Pearl som är den mjukaste av de tre.

Penna

Blackwing är en hexagonal penna som är lite tjockare än den klassiska skolpennan. Pearl är vit med guldigt tryck och en stödhylsa i mässing med ett vitt sudd. Troligtvis har jag en tidigare modell då min har svart tryck och ett svart sudd. Det mjuka stiftet ger en mörk linje och är väldigt skön att skriva med. Den extra tjockleken gör den bekväm att hålla och det är hög kvalitet på både trä och stift. Palominos slogan: Half the presssure, twice the speed tycker jag absolut stämmer. Men mjukheten gör också att man behöver vässa ofta. Har även märkt att spetsen lätt bryts när man vässar en lång spets. Trots den mörka linjen är den lätt at sudda.

Suddgummi

Suddet sitter fastklämt i stödhylsan och det är mycket sudd som är gömt och går att dra upp. Skulle suddet ta slut innan pennan finns det extra att köpa. Det funkar riktigt bra för mig och har hållit länge.

Sammanfattning

Blackwing är en penna jag rekommenderar och jag tycker att den är värd sitt högre pris. JetPens har en bra jämförelse mellan de olika modellerna. Blackwing kostar ca 339 kr för ett 12-pack. I vissa butiker kan man köpa styckevis, men vet inte om någon i Sverige.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *