Recension: Back Pocket – Day of the Dead

Inledning

Back Pockets startades i Storbritannien och deras första serie anteckningsböcker hade temat responsiv design. Det har kommit flera olika designer sedan dess. Jag har testat ”Day of the dead” som är tillägnad den mexikanska högtiden med samma namn. Vissa av er är kanske bekanta med den från filmen Coco.

Omslaget

På insidan av omslaget finns en beskrivning av högtiden och dess viktiga symboler och längst bak finns en målarbild. Omslaget är gjort i tåligt 300 gsm papper och dekorerat med döskallar i olika mönster.

Pappret

Inuti sitter det 36 sidor tjockt och härligt 100 gsm papper med cross-grid. Pappret har en lätt bestrykning som gör att det inte är superslätt utan har en lite ruff yta. Detta gör att pappret fungerar med alla typer av pennor, jag tycker det funkar bäst med rollerball. Kan du stå ut med en kulspetspenna funkar även det galant. Vill du använda dig av reservoarpenna rekommenderar jag en med tunnare spets. Jag upplevde viss trådning med bredare spetsar. Den visar inte så mycket av bläckets egenskaper som skuggning och glans då bläcket torkar snabbt och sugs in i pappret. Blyerts är skönt att skriva med tack vare den ruffa ytan. Men tyvärr så smetar det väldigt, speciellt med mörkare stift. Tack vare det tjocka pappret blir det ingen genomblödning eller ghosting.

Sammanfattning

Jag gillar designen och att boken är tålig, den har överlevt tre månader i framfickan. Den snabba torktiden gör att den passar bra för snabba anteckningar. Kryssen är ljusa och tar inte fokus från det du skrivit på sidan. Det tjocka pappret gör dock att boken inte håller sig stängd.

Ett 3-pack kostar £12 och finns att köpa på Back Pockets hemsida. Om du inte gillar motivet rekommenderar jag dig att prova någon av Back Pockets andra böcker.

Jag fick mina via Pocket subscription på Nero’s Notes som jag betalt med för egna pengar. Jag vill tacka Back Pocket som lät mig använda deras bilder i min recension. Alla bilder är deras utan den sista som jag tagit själv. Detta är inget samarbete med varken Back Pocket eller Nero’s Notes.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *